ΣΚΛΗΡΑ ΤΥΡΙΑ
ΜΥΖΗΘΡΑ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Η μυζήθρα είναι ένα αρκετά δημοφιλές τυρί τυρογάλακτος που χρησιμοποιείται κυρίως ως
συνοδευτικό για τα ζυμαρικά. Το τυρόγαλα προέρχεται κυρίως από την παραγωγή διάφορων σκληρών τυριών, αλλά και φέτας.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Το νωπό τυρόγαλο από την στράγγιση της τυρομάζας της φέτας και των υπολοίπων τυριών που παράγουμε θερμαίνεται και προστίθεται νωπό πρόβειο γάλα. Έπειτα, η μυζήθρα μορφοποιείται σε τυρόπανα (τσαντίλες) και αφού αλατιστεί, οδηγείται στο ξηραντήριο.
ΓΕΥΣΗ
Η μυζήθρα μας έχει ισορροπημένη γεύση με μια βουτυράτη μυρωδιά, η οποία προσδίδεται με τη χρήση του νωπού πρόβειου γάλακτος κατά την διαδικασία παραγωγής της. Συνοδεύει εξαιρετικά τα ζυμαρικά, ενώ χρησιμοποιείται και σε πίτες.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΑΝΤΙΛΕΣ
ΣΤΟ ΞΥΡΑΝΤΗΡΙΟ
Παλαιότερα, η διαδικασία ξήρανσης μυζήθρας απαιτούσε χειρωνακτική εργασία και αρκετό χρόνο. Στο πρώτο τυροκομείο του Ηλία Πεετρόπουλου, η μυζήθρα εκτίθετο στον φυσικό αέρα και τον ήλιο για ημέρες μέσα σε τσαντίλες, ώστε να επιτευχθεί ομοιόμορφη ξήρανση. Σήμερα, οδηγείται στο ξηραντήριο της μονάδας μας, όπου σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας, η περιεχόμενη υγρασία έχει πέσει στο επιθυμητό ποσοστό και οι μυζήθρες είναι έτοιμες να διατεθούν προς κατανάλωση.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΑΝΤΙΛΕΣ
ΣΤΟ ΞΥΡΑΝΤΗΡΙΟ
Παλαιότερα, η διαδικασία ξήρανσης μυζήθρας απαιτούσε χειρωνακτική εργασία και αρκετό χρόνο. Στο πρώτο τυροκομείο του Ηλία Πεετρόπουλου, η μυζήθρα εκτίθετο στον φυσικό αέρα και τον ήλιο για ημέρες μέσα σε τσαντίλες, ώστε να επιτευχθεί ομοιόμορφη ξήρανση. Σήμερα, οδηγείται στο ξηραντήριο της μονάδας μας, όπου σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας, η περιεχόμενη υγρασία έχει πέσει στο επιθυμητό ποσοστό και οι μυζήθρες είναι έτοιμες να διατεθούν προς κατανάλωση.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓΡΑΒΙΕΡΑ
Ήπια γεύση Καβουρντιστή μυρωδιά
100% πρόβειο γάλα
ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
Ισορροπημένη γεύση - Βουτυράτη μυρωδιά
100% πρόβειο γάλα
ΠΕΚΟΡΙΝΟ
Μεστή πικάντικη γεύση - Πλούσια μυρωδιά
100% πρόβειο γάλα