ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Το σαγανάκι Πολύφημος είναι ένα προϊόν που προέρχεται από την τυρομάζα της γραβιέρας. Είναι ιδανικό για χρήση σε τηγάνι ή σε σχάρα, για την παρασκευή γέμισης σε διάφορες συνταγές, αλλά μπορεί να καταναλωθεί και ως έχει.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Το σαγανάκι έχει παρόμοια διαδικασία παραγωγής με αυτή της γραβιέρας. Η μόνη διαφορά είναι ότι χρησιμοποιείται διαφορετικό καλούπι κατά την αποστράγγιση και δεν τοποθετείται στη συνέχεια στον θάλαμο για να ωριμάσει. Αντίθετα, συσκευάζεται αμέσως σε κενό αέρος.
ΓΕΥΣΗ
Το καπνιστό σαγανάκι έχει καπνιστή γεύση και μυρωδιά και αφήνει μια ωραία, βουτυράτη επίγευση. Όταν γίνει ψητό ή τηγανητό αποκτά μαστιχωτή υφή, ενώ εχει την ιδιότητα να λιώνει αν μπει στον φούρνο, οπότε μπορεί να αποτελέσει συστατικό διαφόρων παρασκευών.
AT LEAST FIVE MONTHS AGEING
The ripening of our graviera takes place in a chamber with fixed temperature and humidity conditions. During this process the propionic bacteria hydrolyze the lactose resulting in the cheese undergoing changes such as moisture loss, and the development of the its characteristic aroma and flavor together with the creation of holes in the cheese.