top of page

HARD CHEESE

GRAVIERA

Τυρί λαδιού πάπρικα

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το τυρί λαδιού είναι ένα επιτραπέζιο ημίσκληρο τυρί που παράγεται από πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα και το χαρακτηρίζει η πλούσια και πικάντικη γεύση του. Μετά τη διαδικασία παραγωγής του, διατηρείται σε ελαιόλαδο, το οποίο του προσθέτει μια ιδιαίτερη γευστική πινελιά.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Η διαδικασία παραγωγής του είναι όμοια με αυτή της γραβιέρας. Κατά τη διαδικασία ωρίμανσης ωστόσο,  παραμένει 2 μήνες σε μεσσηνιακό αγουρέλαιο μέσα σε πήλινα κιούπια. Έπειτα είτε μένει ως έχει και έχουμε το απλό τυρί λαδιού, είτε προστίθεται πάπρικα και συσκευάζεται.

ΓΕΥΣΗ

Το τυρί λαδιού "Ο Πολύφημος" ωριμάζει σε εξαιρετικής ποιότητας μεσσηνιακό αγουρέλαιο. Το γεγονός αυτό προσδίδει μια πλούσια και μεστή γεύση στο τυρί. Ξεχωριστό γευστικό ενδιαφέρον έχει η προσθήκη πάπρικας, με αποτέλεσμα μια ιδιαίτερη πικάντικη επίγευση.

AT LEAST FIVE MONTHS AGEING

The ripening of our graviera takes place in a chamber with fixed temperature and humidity conditions. During this process the propionic bacteria hydrolyze the lactose resulting in the cheese undergoing changes such as moisture loss, and the development of the its characteristic aroma and flavor together with the creation of holes in the cheese.

TSE_8499.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφέλα Π.Ο.Π
FETA P.O.P

Rich Aroma

Σαγανάκι καπνιστό
FETA P.O.P

Rich Aroma

Τυρί λαδιού
FETA P.O.P

Rich Aroma

bottom of page