top of page

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΟΣ..

Ο μύθος λέει ότι ο κύκλωπας Πολύφημος ήταν ο πρώτος παρασκευαστής τυριού. Μεταφέροντας το γάλα που συνέλεγε από τα πρόβατά του, μέσα σε ασκούς από στομάχια ζώων, κάποια μέρα διαπίστωσε με μεγάλη του έκπληξη ότι το γάλα είχε πήξει και είχε πάρει μια στερεά, εύγευστη μορφή.

old_edited.jpg
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Ο Ηλίας Πετρόπουλος, αφού εκπαιδεύτηκε στην παραγωγή φέτας στο Μαραθώνα, το 1960 νοίκιασε ένα τυροκομείο και έγινε επίσημα έμπορος. Πολύ σύντομα, τα προϊόντα του, φέτα, σφέλα και μυζήθρα, κέρδισαν την προτίμηση των καταναλωτών. Έτσι, Το 1976
μετακόμισε στην Εύα, ιδρύοντας με τον γιο του, Μιλτιάδη, το δικό του τυροκομείο.

ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΝΑΔΑ

Σήμερα, ο Πολύφημος λειτουργεί σε μια σύγχρονη τυροκομική μονάδα συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ., κάνοντας χρήση της τελευταίας τεχνολογίας στον χώρο της τυροκομίας και των τροφίμων. Το τυροκομείο μας διαθέτει σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό συλλογής, καθαρισμού και επεξεργασίας του γάλακτος, καθώς και ειδικούς χώρους παρασκευής, ωρίμανσης, συντήρησης  και ψύξης των προϊόντων.

DJI_0831_edited_edited.jpg

ΤΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Διατηρούμε τις ίδιες αρχές και αξίες στην τυροκομία εδώ και τρείς γενιές.

100% ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ

Παραγωγή από μεσσηνιακό γάλα, σε  λιγότερο από 24 ώρες από την άμελξη.

ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 

Διατηρούμε στενές σχέσεις με τους ντόπιους παραγωγούς γάλακτος.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗ 

Αξιοποιούμε την τεχνολογία
και τη σύγχρονη τεχνογνωσία.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Στον Πολύφημο, παράγουμε τα προϊόντα μας υπό αυστηρές προϋποθέσεις και κανονισμούς. Καθημερινά, πραγματοποιούμε ελέγχους για τη διασφάλιση της ποιότητας των εγκαταστάσεων και των προϊόντων μας.

agrocert
ISO-22000
ΕΦΕΤ
bottom of page