Η ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ..
1930
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ
Ο Μιλτιάδης Πετρόπουλος εγκαθίσταται μόνιμα στην Εύα Μεσσηνίας. Εκεί με το γάλα που προέρχεται από το δικό του κοπάδι, παράγει και πουλά τυριά.
1976
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ
Ο Ηλίας Πετρόπουλος κατασκευάζει ένα σύγχρονο, για την εποχή του, τυροκομείο στην Εύα Μεσσηνίας. Αρωγός σε αυτό το βήμα είναι πλέον και ο γιός του, Μιλτιάδης Πετρόπουλος.
2003
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
Έρχεται η πρώτη διεθνής διάκριση, με την κατάκτηση του αργυρού βραβείου από την Φέτα Π.Ο.Π. στον Διεθνή Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας Τυριών, World Cheese Awards.
2009
ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΝΑΔΑ
Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ο Μιλτιάδης Πετρόπουλος κατασκευάζει στην Εύα, Μεσσηνίας μία νέα υπερσύγχρονη μονάδα τυροκομικών προϊόντων.
2010
ΝΕΕΣ ΠΟΚΙΛΙΕΣ
Με ιδιαίτερη επιτυχία, η παραγωγή επεκτείνεται πλέον και στα
σκληρά και ημίσκληρα τυριά.
Στο δυναμικό της εταιρείας εντάσσεται η τέταρτη γενιά της οικογένειας, ο Ηλίας Πετρόπουλος, διπλωματούχος χημικός μηχανικός Ε.Μ.Π. με εμβάθυνση στον τομέα της βιοτεχνολογίας και των τροφίμων.
Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΕΝΙΑ
2018
1960
Η ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΑ
Ο γιός του Μιλτιάδη, Ηλίας Πετρόπουλος, έχοντας την κατάλληλη επαγγελματική εκπαίδευση και προϋπηρεσία, νοικιάζει έναν χώρο και ξεκινά την δική του παραγωγή.
2021 - ΣΗΜΕΡΑ
ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Τα προϊόντα “O Πολύφημος” συνεχίζουν να αποσπούν βραβεία και διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας.