top of page
TSE_8546.jpg

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ..

Η πρώτη γεννιά
1930
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ

Ο Μιλτιάδης Πετρόπουλος εγκαθίσταται μόνιμα στην Εύα Μεσσηνίας. Εκεί με το γάλα που προέρχεται από το δικό του κοπάδι, παράγει και πουλά τυριά.

world-cheese-awards
Το πρώτο τυροκομείο
1976
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ

Ο Ηλίας Πετρόπουλος κατασκευάζει ένα σύγχρονο, για την εποχή του, τυροκομείο στην Εύα Μεσσηνίας. Αρωγός σε αυτό το βήμα είναι πλέον και ο γιός του, Μιλτιάδης Πετρόπουλος.

2003
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Έρχεται η πρώτη διεθνής διάκριση, με την κατάκτηση του αργυρού βραβείου από την Φέτα Π.Ο.Π. στον Διεθνή Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας Τυριών, World Cheese Awards.

Μιλτίαδης Πετρόπουλος - βραβείο Φετα Π.Ο.Π
Μονάδα παραγωγής
2009
ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΝΑΔΑ

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ο Μιλτιάδης Πετρόπουλος κατασκευάζει στην Εύα, Μεσσηνίας μία νέα υπερσύγχρονη μονάδα τυροκομικών προϊόντων.

2010

ΝΕΕΣ ΠΟΚΙΛΙΕΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία, η παραγωγή επεκτείνεται πλέον και στα
σκληρά και ημίσκληρα τυριά.

Κεφαλοτύρι
Ωρίμανση

Στο δυναμικό της εταιρείας εντάσσεται η τέταρτη γενιά της οικογένειας, ο Ηλίας Πετρόπουλος, διπλωματούχος χημικός μηχανικός Ε.Μ.Π. με εμβάθυνση στον τομέα της βιοτεχνολογίας και των τροφίμων.

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΕΝΙΑ

2018

1960
Η ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΑ

Ο γιός του Μιλτιάδη, Ηλίας Πετρόπουλος, έχοντας την κατάλληλη επαγγελματική εκπαίδευση και προϋπηρεσία, νοικιάζει έναν χώρο και ξεκινά την δική του παραγωγή.

Η δεύτερη γεννιά

2021 - ΣΗΜΕΡΑ

ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Τα προϊόντα “O Πολύφημος” συνεχίζουν να αποσπούν βραβεία και διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας.

bottom of page