



ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Η φέτα Π.Ο.Π. είναι λευκό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα που ωριμάζει μέσα σε άλμη. Το γάλα που χρησιμοποιείται προέρχεται αυστηρά από ελληνικές φυλές προβάτων και αιγών που τρέφονται ελεύθερα τοπική χλωρίδα σε αναλογία το λιγότερο 70% πρόβειο και το πολύ 30% γίδινο γάλα.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Μετά την πήξη του γάλακτος, το πήγμα τεμαχίζεται και στραγγίζεται σε καλούπια. Ακολουθεί η ξηρή αλάτιση με την τυρομάζα να μένει στα καλούπια για μία ημέρα για να τοποθετηθεί ύστερα σε ξύλινα βαρέλια ή σε μεταλλικά δοχεία μαζί με άλμη, όπου ωριμάζει για δύο τουλάχιστον μήνες
ΓΕΥΣΗ
Η μοναδική χλωρίδα της περιοχής της Μεσσηνίας από την οποία αποκλειστικά προέρχεται το γάλα που συλλέγουμε, δίνουν τον ιδιαίτερο και αρωματικό χαρακτήρα στην φέτα μας. Η υφή της είναι σχετικά σκληρή και έχει πλούσια, υφάλμυρη γεύση με ξεχωριστή προσωπικότητα.
Η ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ
ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ
Το βραβευμένο τυρί της οικογένειας Πετρόπουλου συνεχίζει να παράγεται με τον ίδιο αγνό, παραδοσιακό τρόπο αποκλειστικά από μεσσηνιακό αιγοπρόβειο γάλα. Η παραγωγή της γίνεται σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών από την άμελξη του γάλακτος, με την ίδια παραδοσιακή συνταγή της οικογένειας μας, που διατηρείται αναλλοίωτη εδώ και περίπου έναν αιώνα. Σήμερα παράγεται στην σύγχρονη μονάδα μας με τον εξελιγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό διατηρώντας την εξαιρετική γεύση και την υψηλή ποιότητα της φέτας Π.Ο.Π. Πολύφημος.
