ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Η γραβιέρα είναι είδος σκληρού κίτρινου τυριού και έχει πάρει το όνομα της από την Ελβετική πόλη Γκρυγιέρ. Υπάρχουν διάφορα είδη γραβιέρας, τα οποία παρασκευάζονται στην Ελλάδα, όπου είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές τυρί μετά την φέτα.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Μετά την πήξη, το πήγμα αναθερμαίνεται, τεμαχίζετα και ύστερα τοποθετείται σε καλούπια για να πάρει την τελική του μορφή.Έπειτα τα καλούπια μεταφέρονται σε πιεστήριο και ακολουθούν δύο στάδια ωρίμανσης, με διαφορετικές συνθήκες υγρασίας.
ΓΕΥΣΗ
Το θυμάρι προσδίδει στη γραβιέρα μας μια ξεχωριστή γευστική νότα που σας ταξιδεύει στα αρώματα της Μεσσηνίας. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί έναιδιαίτερο γευστικό αποτέλεσμα για απαιτητικούς ουρανίσκους.
AT LEAST FIVE MONTHS AGEING
The ripening of our graviera takes place in a chamber with fixed temperature and humidity conditions. During this process the propionic bacteria hydrolyze the lactose resulting in the cheese undergoing changes such as moisture loss, and the development of the its characteristic aroma and flavor together with the creation of holes in the cheese.