top of page

HARD CHEESE

GRAVIERA

Πεκορίνο

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το πεκορίνο είναι ένα σκληρό τυρί που παρασκευάζεται αποκλειστικά  από πρόβειο γάλα και έχει πάρει το όνομα του απο την ιταλική λέξη pecoro, που σημαίνει πρόβατο. Πρόκειται για ένα αρκετά δημοφιλές τυρί στην Ιταλία που τα τελευταία χρόνια παράγεται και στην χώρα μας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Η διαδικασία παραγωγής του είναι ίδια με της γραβιέρας με εξαίρεση τη χρήση διαφορετικής καλλιέργειας εκκίνησης. Μετά την πήξη, το πήγμα αναθερμαίνεται και το τελικό τυρόπηγμα τοποθετείται σε καλούπια τα οποία συμπιέζονται και ακολουθούν τα στάδια της ωρίμανσης.

ΓΕΥΣΗ

Το πεκορίνο έχει πλούσια, και έντονη γεύση. Ωριμάζει παραπάνω από τα υπόλοιπα κίτρινα τυριά μας, αποκτώντας μεστή και πικάντικη γεύση. Μπορεί νακαταναλωθεί είτε ως έχει είτε να συνοδεύσει, τριμμένο, τα ζυμαρικά.

AT LEAST FIVE MONTHS AGEING

The ripening of our graviera takes place in a chamber with fixed temperature and humidity conditions. During this process the propionic bacteria hydrolyze the lactose resulting in the cheese undergoing changes such as moisture loss, and the development of the its characteristic aroma and flavor together with the creation of holes in the cheese.

TSE_8502.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γραβιέρα
FETA P.O.P

Rich Aroma

Κεφαλοτύρι
FETA P.O.P

Rich Aroma

Μυζήθρα
FETA P.O.P

Rich Aroma

bottom of page