ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Λιγκουίνι με αρωματικό κιμά κοτόπουλου, μαγειρεμένο με κρασί και μπαχαρικά, και βελούδινη κρέμα γραβιέρας "O Πολύφημος".
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα γραβιέρας:
100g γραβιέρα “O Πολύφημος”
150g κρέμα γάλακτος
Για τον κιμά κοτόπουλο:
1Kg κιμάς κοτόπουλο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
50g λευκό κρασί
1 ξύλο κανέλας
2-3 γαρύφαλλα
Αλάτι, πιπέρι
Για τα ζυμαρικά:
1 πακέτο λιγκουίνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βράζουμε τα λιγκουίνι
Βήμα 2
Για την κρέμα γραβιέρας, χτυπάμε στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος με την γραβιέρα ώστε να γίνει ένα σώμα και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και καρότο και λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Βήμα 4
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας , ανακατεύουμε και τον τσιγαρίζουμε κι αυτόν.
Βήμα 5
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Βήμα 6
Προσθέτουμε την κανέλα, τα γαρύφαλλα, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και λίγο νερό. Αφήνουμε να βράσει και να πιει ο κιμάς τα υγρά του.
Βήμα 7
Σερβίρουμε τα λιγκουίνι με τον κιμά και την κρέμα γραβιέρας από πάνω.