top of page

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΡΑΒΙΕΡΑΣ

Προετοιμασία

10 λεπτά

Μαγειρική

30 λεπτά

Μερίδες

4 μερίδες

Κατηγορία

Ζυμαρικά

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Λιγκουίνι με αρωματικό κιμά κοτόπουλου, μαγειρεμένο με κρασί και μπαχαρικά, και βελούδινη κρέμα γραβιέρας "O Πολύφημος".

ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα γραβιέρας:

  • 100g γραβιέρα “O Πολύφημος”


  • 150g κρέμα γάλακτος


 

Για τον κιμά κοτόπουλο:

  • 1Kg κιμάς κοτόπουλο


  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο


  • 2 καρότα ψιλοκομμένα

  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας


  • 50g λευκό κρασί


  • 1 ξύλο κανέλας


  • 2-3 γαρύφαλλα


  • Αλάτι, πιπέρι


 

Για τα ζυμαρικά:

  • 1 πακέτο λιγκουίνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1


Βράζουμε τα λιγκουίνι



Βήμα 2


Για την κρέμα γραβιέρας, χτυπάμε στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος με την γραβιέρα ώστε να γίνει ένα σώμα και αφήνουμε στην άκρη.



Βήμα 3


Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και καρότο και λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.



Βήμα 4


Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας , ανακατεύουμε και τον τσιγαρίζουμε κι αυτόν.



Βήμα 5


Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.



Βήμα 6


Προσθέτουμε την κανέλα, τα γαρύφαλλα, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και λίγο νερό. Αφήνουμε να βράσει και να πιει ο κιμάς τα υγρά του.



Βήμα 7


Σερβίρουμε τα λιγκουίνι με τον κιμά και την κρέμα γραβιέρας από πάνω.

bottom of page