ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Η γραβιέρα είναι είδος σκληρού κίτρινου τυριού και έχει πάρει το όνομα της από την Ελβετική πόλη Γκρυγιέρ. Υπάρχουν διάφορα είδη γραβιέρας, τα οποία παρασκευάζονται στην Ελλάδα, όπου είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές τυρί μετά την φέτα.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Μετά την πήξη, το πήγμα αναθερμαίνεται, τεμαχίζετα και ύστερα τοποθετείται σε καλούπια για να πάρει την τελική του μορφή.Έπειτα τα καλούπια μεταφέρονται σε πιεστήριο και ακολουθούν δύο στάδια ωρίμανσης, με διαφορετικές συνθήκες υγρασίας.
ΓΕΥΣΗ
Το θυμάρι προσδίδει στη γραβιέρα μας μια ξεχωριστή γευστική νότα που σας ταξιδεύει στα αρώματα της Μεσσηνίας. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί έναιδιαίτερο γευστικό αποτέλεσμα για απαιτητικούς ουρανίσκους.
ΓΕΥΣΗ ΜΕ
ΑΡΩΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Η ωρίμανση της γραβιέρας γίνεται σε θάλαμο σε σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας τα προπιονικά βακτήρια υδρολύουν την λακτόζη επιδρώντας έτσι στην γεύση, το άρωμα, την υφή και την όψη του τυριού, καθώς στο στάδιο αυτό δημιουργούνται οι χαρακτηριστικές οπές στο σώμα του. Το θυμάρι, προερχόμενο από τις πλαγιές του Ταϋγέτου, δένει αρμονικά με το γευστικό προφίλ της γραβιέρας, προσδίδοντας ένα άρωμα Μεσσηνίας στον χαρακτήρα του τυριού.