top of page

HARD CHEESE

GRAVIERA

Μυζήθρα Νωπή

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η νωπή μυζήθρα ή ανάλατη είναι ένα ένα φρέσκο γαλακτοκομικό προϊόν που προκύπτει από την θέρμανση του ορού γάλακτος με την προσθήκη νωπού πρόβειου γάλακτος.Η νωπή μυζήθρα δεν αλατίζεται, όπως τα υπόλοιπα τυριά, για αυτό και η διάρκεια ζωής της είναι σχετικά σύντομη.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Το νωπό τυρόγαλο από την στράγγιση της τυρομάζας της φέτας και των
υπολοίπων τυριών θερμαίνεται και στην συνέχεια προστίθεται νωπό πρόβειο γάλα. Σε θερμοκρασία 80◦C  αναδύεται η μύζηθρα, η οποία συλλέγεται και στραγγίζεται σε τυρόπανα για μια ημέρα.

ΓΕΥΣΗ

Η νωπή μυζήθρα μας έχει πλούσια γεύση και μυρωδιά, η οποία προσδίδεται με τη χρήση του νωπού πρόβειου γάλακτος κατά την διαδικασία παραγωγής της. Καταναλώνεται ως έχει και αποτελεί και βασικό συστατικό διαφόρων γλυκών και αλμυρών παρασκευών..

AT LEAST FIVE MONTHS AGEING

The ripening of our graviera takes place in a chamber with fixed temperature and humidity conditions. During this process the propionic bacteria hydrolyze the lactose resulting in the cheese undergoing changes such as moisture loss, and the development of the its characteristic aroma and flavor together with the creation of holes in the cheese.

μιλκ.png

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γραβιέρα
FETA P.O.P

Rich Aroma

Κεφαλοτύρι
FETA P.O.P

Rich Aroma

Πεκορίνο
FETA P.O.P

Rich Aroma

bottom of page