top of page

HARD CHEESE

GRAVIERA

Γιαούρτι

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το γιαούρτι είναι ένα ημιστερεό προϊόν ζύμωσης του γάλακτος, το οποίο προκύπτει με την προσθήκη καλλιέργειας ζύμης σε νωπό γάλα (πρόβειο, αγελαδινό ή βουβαλίσιο). Εμείς στον Πολύφημο χρησιμοποιούμε μόνο 100% νωπό πρόβειο γάλα για το γιαούρτι μας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Αφού συλλέξουμε, φιλτράρουμε και παστεριώσουμε το νωπό πρόβειο γάλα, το τοποθετούμε σε ατμολέβητα όπου και θερμαίνεται υπό ανάδευση. Έπειτα, προστίθεται στο γάλα η καλλιέργεια, τοποθετείται σε κεσεδάκια στο θαλάμο επώασης και στη συνέχεια ψύχεται στους 4◦C 

ΓΕΥΣΗ

Το αγνό, νωπό μεσσηνιακό γάλα και η απουσία χρήσης συντηρητικών, δίνει στο γιαούρτι μας το πλούσιο άρωμα του μαζί με μια ελαφρά υπόξινη γεύση. Η ιδιαίτερη φροντίδα και οι αυστηρές συνθήκες παραγωγής δίνουν την χαρακτηριστική απαλή υφή του παραδοσιακού γιαουρτιού.

AT LEAST FIVE MONTHS AGEING

The ripening of our graviera takes place in a chamber with fixed temperature and humidity conditions. During this process the propionic bacteria hydrolyze the lactose resulting in the cheese undergoing changes such as moisture loss, and the development of the its characteristic aroma and flavor together with the creation of holes in the cheese.

DSC08747_edited_edited.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γραβιέρα
FETA P.O.P

Rich Aroma

Κεφαλοτύρι
FETA P.O.P

Rich Aroma

Πεκορίνο
FETA P.O.P

Rich Aroma

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER
SOCIAL MEDIA
  • Facebook
  • Instagram
logo
Ο ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ Ο "ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ"

Τηλέφωνο: 2722041435 & 2722041990

Δ/νση: Επαρχ. Οδός Μεσσήνης -Ναού Επικούριου Απόλλωνα, Εύα Μεσσηνίας

Η ΕΤΑΙΡEΙΑ

Η Ιστορία μας

Ο Πολύφημος

Τα Βραβεία μας

Η διαδικασία παραγωγής

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Τυριά Άλμης

Ημίσκληρα Τυριά

Σκληρα Τυριά

Φρέσκα Προϊόντα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτες

Ζυμαρικά

Σαλάτες

Κρεατικά

©2024 by O Πολυφημος

bottom of page