ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Το γιαούρτι είναι ένα ημιστερεό προϊόν ζύμωσης του γάλακτος, το οποίο προκύπτει με την προσθήκη καλλιέργειας ζύμης σε νωπό γάλα (πρόβειο, αγελαδινό ή βουβαλίσιο). Εμείς στον Πολύφημο χρησιμοποιούμε μόνο 100% νωπό πρόβειο γάλα για το γιαούρτι μας.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Αφού συλλέξουμε, φιλτράρουμε και παστεριώσουμε το νωπό πρόβειο γάλα, το τοποθετούμε σε ατμολέβητα όπου και θερμαίνεται υπό ανάδευση. Έπειτα, προστίθεται στο γάλα η καλλιέργεια, τοποθετείται σε κεσεδάκια στο θαλάμο επώασης και στη συνέχεια ψύχεται στους 4◦C
ΓΕΥΣΗ
Το αγνό, νωπό μεσσηνιακό γάλα και η απουσία χρήσης συντηρητικών, δίνει στο γιαούρτι μας το πλούσιο άρωμα του μαζί με μια ελαφρά υπόξινη γεύση. Η ιδιαίτερη φροντίδα και οι αυστηρές συνθήκες παραγωγής δίνουν την χαρακτηριστική απαλή υφή του παραδοσιακού γιαουρτιού.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΟΝΟ
ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
Παράγουμε αγνό φρέσκο, γιαούρτι με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο που ξέρουμε από το 1960. Γι' αυτό και χρησιμοποιούμε αποκλειστικά νωπό μεσσηνιακό γάλα χωρίς συντηρητικά. Έτσι, η παραγωγή του γιαουρτιού περιορίζεται κατά την γαλακτοκομική περίοδο και μόνο (τέλη Οκτωβρίου- αρχές Ιουλίου), οπότε και υπάρχει φρέσκο γάλα στην περιοχή.